Parkeren of niet?

22 december 2014
Comments: 0
Category: Parkeerboete
22 december 2014, Comments: 0

De belastingrechtspraak is veelal strikt wanneer het aankomt op de vraag of er werd geparkeerd, of dat er sprake was van laden en lossen. Dat ondervond ook een makelaar in Middelburg die zijn auto op een plek voor betaald parkeren had gezet om even een sleutel bij het makelaarskantoor op te halen. De makelaar krijgt alsnog een naheffingsaanslag te betalen, ook al hadden de parkeerwachters gezien dat hij kort naar binnen en weer naar buiten liep. De makelaar vond dat hij slechts was gestopt om wat op te halen, bovendien was hem telefonisch beloofd dat de aanslag zou worden vernietigd.

In bezwaar krijgt de makelaar echter ongelijk en hij gaat in beroep bij de rechtbank Breda. Ook de rechtbank is het niet met de makelaar eens en constateert dat bij het ophalen van slechts een sleutel er geen sprake is van onmiddellijk laden en lossen. Ook dat de auto er slechts korte tijd stond betekent niet dat van parkeren geen sprake was, aldus de rechtbank.

De naheffingsaanslag bleef dus in stand. Lees de volledige uitspraak hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *